Brödbakning
Fy vad rastlös jag blir av att bara gå hemma, inte vara frisk och bara ta det lugnt. Så idag blev det brödbakning.
Hittade för ett tag sen en papper på mitt skrivbord med några recept på och skrev då in dom i datorn. När jag skrev in recepten på datorn så tyckte jag att detta brödet lät gott så när jag skulle baka bröd idag så tog jag fram det på datorn och gjorde det.
Så brödet som blev bakat idag blev Snabba fruktbrödet.
Snabba Fruktbrödet
1 bröd
Ingredienser:
6 dl rågsikt
2 dl havrekli
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovt hackade torkade aprikoser
½ dl mörk sirap
5 dl filmjölk
Flytande margarin till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175oC
2. Smörj en brödform
3. Blanda alla torra ingredienser & frukt i en bunke
4. Rör ner sirap & filmjölk med en träsked eller elvisp, blanda allt väl.
5. Häll den kladdiga smeten i formen, skaka formen så smeten fördelar sig jämnt.
6. Grädda på nedersta falsen i ungnen i 1 timma.
7. Stjälp upp brödet, vira om en bakduk & låt det svalna.
Hittade för ett tag sen en papper på mitt skrivbord med några recept på och skrev då in dom i datorn. När jag skrev in recepten på datorn så tyckte jag att detta brödet lät gott så när jag skulle baka bröd idag så tog jag fram det på datorn och gjorde det.
Så brödet som blev bakat idag blev Snabba fruktbrödet.
Snabba Fruktbrödet
1 bröd
Ingredienser:
6 dl rågsikt
2 dl havrekli
1 tsk salt
1 tsk brödkrydda
2 tsk bikarbonat
1 dl russin
1 dl grovt hackade torkade aprikoser
½ dl mörk sirap
5 dl filmjölk
Flytande margarin till formen
Gör såhär:
1. Sätt ugnen på 175oC
2. Smörj en brödform
3. Blanda alla torra ingredienser & frukt i en bunke
4. Rör ner sirap & filmjölk med en träsked eller elvisp, blanda allt väl.
5. Häll den kladdiga smeten i formen, skaka formen så smeten fördelar sig jämnt.
6. Grädda på nedersta falsen i ungnen i 1 timma.
7. Stjälp upp brödet, vira om en bakduk & låt det svalna.
Kommentarer
Trackback