Kaka
Igår kväll när jag var hos Ida & Ylva blev jag sugen på att baka mjuk kaka så idag satte jag det till verk. Det blev en vegansk saffranskaka med äpplen.
Saffranskaka med äpplen
50 g mjölkfritt margarin
4 dl mjöl
½ dl sojamjöl
2-2,5 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
2½ dl sojamjölk
2 äpplen skuret i klyftor
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
Tillsätt smöret och sojamjölken och vispa till en slät smet
Smöra och bröa en form.
Häll smeten i formen och stick sedan ner äppelklyforna i smeten.
Grädda ca 40 minuter
Saffranskaka med äpplen
50 g mjölkfritt margarin
4 dl mjöl
½ dl sojamjöl
2-2,5 dl socker
3 tsk bakpulver
2 tsk vaniljsocker
1 pkt saffran
2½ dl sojamjölk
2 äpplen skuret i klyftor
Sätt ugnen på 200 grader.
Smält smöret och låt det svalna
Blanda alla torra ingredienser i en bunke och rör om.
Tillsätt smöret och sojamjölken och vispa till en slät smet
Smöra och bröa en form.
Häll smeten i formen och stick sedan ner äppelklyforna i smeten.
Grädda ca 40 minuter
Kommentarer
Trackback