Julgodisfixande dag 2

Ledig dag idag och det betyder sovmorgon. Men vakna av att sotaren kom vid tio över sju för att sota. Men jag vände bara på mig och somnade om.
Sov till halv elva, gick ner i källaren och satte på en tvätt med min jobbskjorta som var jättefläckig, upp till vardagsrummet och stod på ministeppern 615 steg/85 kcal, sen blev det frukost vid halv tolv framför tvn.
Efter frukosten blev det vetekuddtillverkning. Sydde en liten, en stor till mamma och sen en till mig själv. Efter ett par timmar vid symaskinen blev jag hungrig så det blev till att äta lite samtidigt som jag tittade på The 70's Show. Passade oxå på att slå in lite limekolor i papper, men pappret tog slut så nu måste jag köpa nytt innan jag kan slå in resten.
När The 70's Show var slut så gav jag mig ut i köket och gjorde Chilitryffel och sen blev det Schackrutestänger.

Chilitryffel 
ca 30-40 st

Ingredienser:
1 dl grädde
200g Lindt Excellence Chili
ca 1 tsk chilipulver

Gör såhär:
Ställ ut 30-40 ischokladformar på en plåt eller fat.
Värm grädden till kokpunkt. Bryt ner chokladen och ha i cilipulvret och rör till en jämt tryffelsmet.
Skeda upp tyffelsmeten i ischokladformarna och ställ kallt.


Schackrutestänger

Ingredienser:
250g mandelmassa
250g nougat
100g choklad

Gör så här
1. Skär och forma mandelmassan och nougaten till lika stora fyrkantiga stavar.
2. Lägg ihop dem diagonalt så att det blir ett schackmönster.
3. Smält hälften av chokladen i en skål satt över hett vatten och var försiktig så att inte chokladen blir varmare än 50 °, för då kommer den att bli grå när den stelnar.
4. Ta den smälta chokladen ut vattenbadet, finhacka resterande choklad och rör ner den så att den smälter, utan att värma mer.
5. Låt chokladen svalna till 25° – prova med en sked choklad mot överläppen, chokladen ska inte kännas varmare. Pensla chokladen på schackrutestången. Ställ den i kylen och skiva först sedan chokladen stelnat.

Have A Nice Day!

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0